zondag 29 januari 2012

De toekomst.



Ik weet nog wel vroeger zei ik altijd “Later wordt politieagent”. Ik weet bijna zeker dat iedereen vroeger (denk aan groep 3/4 van de basisschool) iets wilde worden als koningin, politieagent of brandweerman/vrouw. Een paar andere antwoorden waren ook moeder of voetballer. Vroeger was de wereld zo simpel. Maar nu, als mensen je nu vragen “wat wil je worden” denk je er toch anders over.



Vroeger wilde ik zoals ik al zei politieagent worden. Ik vond het zo stoer klinken en ik vond het vroeger ook leuk om met een nep pistool rond te lopen en te zeggen: “ik ben een politie agent en jij gaat nu de gevangenis in” Veel van mijn vriendinnetjes vroeger wilden dingen worden als prinses of fee. Ik had vroeger dan ook veel meer jongensvrienden dan meisjesvrienden, omdat ik het gewoon beter met jongens kon vinden.


Nu ik wat ouder ben kijk ik toch anders over de toekomst. Ik ben van plan als ik mijn vwo diploma heb gehaald geneeskunde te gaan studeren, omdat ik later medisch specialist wil worden. Ik doe meestal wel goed mijn best op school. Maar soms heb ik ook buien waarin ik helemaal geen zin meer heb in school en denk “waarom doe ik dit allemaal, waarom wil ik medisch specialist worden, doe ik dit alleen maar voor geld?” Maar ik weet goed dat ik het niet perse om het geld doe. Tuurlijk vind ik geld wel belangrijk, maar ik vind het belangrijker dat ik plezier heb in mijn werk later.


Er zijn nog best wel veel dingen die ik later wil gaan doen. Eén daarvan is een tatoeage laten zetten. Ik wil een tatoeage op mijn pols van het woord believe. Omdat ik vind dat ik altijd moet geloven in mijn eigen keuzes en daar volledig achter sta.

De toekomst. Het klinkt zo ver weg maar eigenlijk is morgen al de toekomst. Iedere beslissing die je nu maakt heeft gevolgen op je toekomst. Wees niet bang om verkeerde beslissingen te nemen, want daar leer je alleen maar van! Als je bijvoorbeeld een verkeerde studie heb gekozen, weet je in ieder geval welke studie je wel wil doen, en welke absoluut niet.

Wat zijn jullie planen voor “De toekomst”

Ik hoop dat je dit leuk vond om te lezen. Als je meer van dit soort artikelen wilt moet je dat even achter laten bij de comments.

Liefs, Cheyenne

Geen opmerkingen:

Een reactie posten