zaterdag 24 maart 2012

Welk soort zonnebril past bij jou?

Het begint heerlijk weer te worden dus zonnebrillen zijn wel weer nodig! Welke zonnebril past het beste bij jouw type gezichtsvorm?

Bij een rond gezicht kun je het beste kiezen voor dikkere monturen die breder aan de zijkanten zijn. Dit houdt in dat de bril je gezicht wat meer zal verlengen en niet te veel nadruk legt op de rondheid van je gezicht. Diepe kleuren, zoals chocoladebruin, dieprood en donkerroze passen mooi bij jou!


Bij een ovaal gezicht kies je voor een zonnebril die zo breed is als het breedste deel van je gezicht. Brillen met een zware v-vorm of die erg hoekig zijn kun je beter vermijden. De beste brillen zijn een beetje vierkant. 



Heb je een vierkant gezicht, dan zijn ovale monturen de beste keuze voor jou. Ze geven meer ronding aan het gezicht. Vierkante en rechthoekige modellen dienen vermeden te worden omdat ze meer nadruk leggen op de vierkante vormen van je gezicht.


Hoekige vormen en pilotenbrillen doen het goed bij een hartvormig gezicht. Zij geven meer balans aan een smalle kin. Ook montuurloze (glazen met alleen pootjes) brillen staan heel naturel bij deze gezichtsvorm. Vermijd donkere kleuren omdat het gezicht anders teveel in tweeën wordt gedeeld. 


Welk type zonnebril past bij jou?


Liefs, Laura

2 opmerkingen:

  1. ik zou echt niet weten welke zonnebril bij mij het beste past hihi, maar wel echt een leuke blog, ik ga je zeker volgen.
    liefs, denice

    BeantwoordenVerwijderen